Volg Sony Nederland

Sony ambassadeur Albert Dros toont schoonheid van Amsterdam in 4K timelapse-film

Persbericht   •   jun 02, 2020 12:22 CEST

Camerasensor-technologie van Sony maakt het mogelijk onder de meest uitdagende lichtomstandigheden deze 4K timelapse opnamen te maken

Albert Dros lanceerde gisteren een 4K timelapse-film over zijn huidige woonplaats Amsterdam. Deze bijzondere film is in de afgelopen twee jaar geproduceerd en laat de verschillende seizoenen in elkaar overgegaan. De Sony ambassadeur heeft zelfs een maansverduistering boven de skyline van de stad opgenomen. De audioproductie is perfect afgestemd op de beelden en is gemaakt door Alexander Clement.

Albert woonde destijds in de buurt van dierentuin Artis en kon zich snel per fiets verplaatsen naar de opnamenlocaties. Met deze timelapse film wil de professionele fotograaf een visuele ervaring creëren met schoonheid, flow en emotie. Een unieke visuele productie om de inwoners van Amsterdam trots te maken op de stad waarin zij wonen.

Voor het vastleggen van deze beelden maakt Albert gebruik van de Sony A7R IV, A7R III en A7 III. Tevens werden de Sony 16-35GM, 100-400GM en 24-70GM lenzen ingezet.

“Voor complexe beelden waarbij je te maken hebt met veel contrast (bijvoorbeeld bij een zonsondergang) en bij opnamen van dag naar nacht is een zeer hoog dynamisch bereik vereist.” aldus Albert Dros, α-ambassadeur voor Sony Europa. “De hoogwaardige sensoren van de α-camera’s en kwaliteit van de G-master lezen maakten het mogelijk om deze 4K timelapse beelden op zeer hoge kwaliteit vast te leggen”

Bekijk de film “Amsterdam – My Home” hier: https://www.youtube.com/watch?v=yu3pvWGnYVs

Voor meer informatie en funfacts: www.timelapseamsterdam.com

Over Albert Dros

Albert is sinds 2012 professioneel fotograaf. Zijn werk is levendig, kleurrijk en heeft een sprookjesachtige sfeer. Over de door hem gefotografeerde landschappen wordt vaak gezegd dat ze aan de 'Lord Of The Rings' doen denken. Zijn stadsgezichten zijn juist weer kristalhelder en scherp. Hij is een perfectionist en probeert momenten en beelden daarom altijd zo goed mogelijk vast te leggen. Hij neemt de tijd om precies de foto te maken die hij in gedachten heeft. Albert noemt zichzelf een 'moderne' fotograaf en hij is gek op nieuwe technologieën. Hij probeert altijd op de hoogte te blijven van innovaties en zegt dat Sony daarom zo goed bij zijn opvattingen en persoonlijkheid past. Zijn werk was te zien in de tijdschriften Time en National Geographic, en in de Huffington Post. Hij houdt zich bezig met verschillende projecten, waaronder natuurlijke landschappen en artistieke, abstracte taferelen, waarbij hij verschillende fotografietechnieken uitprobeert. Dros vindt het belangrijk dat artistieke visies zonder grenzen worden geuit.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net