Volg Sony Nederland

Nederlandse fotograaf Peter Eleveld wint award stilleven Sony World Photography Awards 2021

Persbericht   •   apr 15, 2021 15:05 CEST

  • Peter Eleveld uitgeroepen tot winnaar in de categorie Professioneel Stilleven.
  • Craig Easton (Verenigd Koninkrijk) wint met zijn serie Bank Top de Photographer of the Year Award
  • Recordaantal deelnemers: meer dan 330.000 inzendingen uit 220 landen
  • De winnaars zijn bekend gemaakt via een video-ceremonie: worldphoto.org/ceremony-2021
  • Virtuele tentoonstelling geopend: A Year in Photos from the Sony World Photography Awards 2021
  • Gratis digitale kopie van het Sony World Photography 2021-boek beschikbaar via worldphoto.org/announcement-2021

De World Photography Organization heeft de finalisten en fotografen vandaag bekend gemaakt voor de Professional wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2021. Voor de finalisten is de Nederlandse fotograaf Peter Eleveld uitgeroepen tot winnaar in de categorie Stilleven.

"Voor dit project heb ik gewone voorwerpen gebruikt, zoals glaswerk, fruit en bloemen, en de wet plate collodium-techniek toegepast om er iets buitengewoons van te maken. Toen ik mijn onderwerp eenmaal had gevonden, begon ik me voor te stellen hoe het er gedrukt uit zou zien. Dit specifieke proces vereist veel geduld en een zorgvuldige planning van compositie, belichting en belichtingstijden.”

“Het harde werk loont als het eindelijk allemaal samenkomt in één uniek, magisch moment terwijl je de foto langzaam voor je ogen ziet ontwikkelen. Dit gebeurt niet altijd, maar als het gebeurt, blijft er een uniek beeld (plate) over."

Er zijn meer dan 330.000 afbeeldingen uit 220 landen ingezonden tijdens de vier competities van de 2021 Awards en meer dan 145.000 fotografen namen deel aan de tien categorieën van de Professional competitie, dat is het hoogste aantal inzendingen tot nu toe.

De titel van Photographer of the Yearen de bijbehorende prijs van 25.000 dollar is toegekend fotograaf Craig Easton (Verenigd Koninkrijk) voor zijn serie Bank Top. Eveneens bekendgemaakt zijn de tien categoriewinnaars van de Professional-competitie naast de 2e en 3e plaats, evenals de winnaars van de Open-, Studenten- en Jeugdcompetities.

Bank Top is ontstaan uit een samenwerking met schrijver en wetenschapper Abdul Aziz Hafiz en bestudeert de (verkeerde) manier waarop gemeenschappen in Noord-Engeland worden gepresenteerd. De focus ligt op de hechte buurt Bank Top in Blackburn. Het project is onderdeel van Eastons andere werk in de regio, zoals Thatcher’s Children - een onderzoek naar het chronische karakter van armoede voor drie generaties van één familie - en Sixteen- een kijkje in de dromen, ambities en angsten van 16-jarigen uit alle lagen van de bevolking.

Bank Top vloeit voort uit het project Kick Down the Barriers van het Blackburn Museum & Art Gallery dat werd opgezet als reactie op berichten in de media waarin de stad werd voorgesteld als ‘de meeste gesegregeerde van Groot-Brittannië. In een poging dit idee te ontkrachten, nodigde het museum kunstenaars en schrijvers uit om samen te werken met inwoners van verschillende wijken en een degelijk en waarheidsgetrouw beeld van hun gemeenschappen te schetsen.

Een jaar lang werkten Easton en Hafiz nauw samen met lokale inwoners om hun verhalen en ervaringen te onderzoeken via een serie zwart-witportretten en begeleidende teksten. Hierin worden problemen als sociale achterstand, huisvesting, werkloosheid, immigratie en de impact van de vroegere en huidige buitenlandse politiek beklemtoond. Hierdoor wordt context geven over hoe deze gemeenschappen tot stand kwamen en een beter inzicht bieden in hoe ze nu samen groeien.

Mike Trow, voorzitter van de Professional-wedstrijd verklaart: “Wat het project zo indrukwekkend maakt is de intentie, de toewijding en het begrip dat Craig erin legt. Hij heeft nauw samengewerkt met schrijver Abdul Aziz Hafiz om een compleet werk te maken, waarmee hij stilzwijgend erkent dat voor een delicaat project als dit, woorden ertoe doen. Het gaat niet om mensen die er per se om hebben gevraagd gefotografeerd te worden, maar Craig wist hun vertrouwen te winnen. Ze kijken onbeschroomd naar de camera en we zien wederzijds begrip tussen maker en onderwerp. Het is het morele gewicht achter dit werk dat deze prijs zo belangrijk en prijzenswaardig maakt.”

In een reactie op zijn overwinning zei Easton: “Ik ben verheugd dat mijn werk erkenning krijgt van de Sony World Photography Awards. Ik fotografeer om te leren, te begrijpen en om verhalen te documenteren en te delen. Het is een voorrecht dat ik dat kan doen en dat ik percepties en vooroordelen kan bestrijden, iets dat bijzonder belangrijk voor me is. Dat deze verhalen van ondervertegenwoordigde of verkeerd vertegenwoordigde gemeenschappen in Noord-Engeland, waar ik woon, wereldwijd worden erkend en gedeeld, is fantastisch. Dank u.”

WINNAARS IN DE PROFESSIONELE CATEGORIE

Winnende fotografen in de professionele competitie zijn geselecteerd door een panel van deskundige juryleden. Ze moesten bijzonder werk bestaand uit vijf tot tien foto's inleveren, variërend van lokale verhalen tot kwesties van mondiaal belang, stille momenten van veerkracht en creatieve genialiteit en speelsheid. De winnaars van dit jaar zijn:

ARCHITECTUUR & DESIGN

WINNAAR: Tomáš Vocelka (Tsjechië) voor zijn serie Eternal Hunting Grounds

Finalisten: 2e plaats Frank Machalowski (Duitsland); 3e plaats Gu Guanghui (Continentaal China)

CREATIEF

WINNAAR: Mark Hamilton Gruchy (Verenigd Koninkrijk) voor zijn serie The Moon Revisited

Finalisten: 2e plaats Luigi Bussolati (Italië); 3e plaats Sasha Bauer (Rusland)

DOCUMENTAIREPROJECTEN

WINNAAR: Vito Fusco (Italië) voor zijn serie The Killing Daisy

Finalisten: 2e plaats Craig Easton (Verenigd Koninkrijk); 3e plaats Lorenzo Tugnoli (Italië)

MILIEU

WINNAAR: Simone Tramonte (Italië) voor zijn serie Net-zero Transition

Finalisten: 2e plaats Mohammad Madadi (Islamitische Republiek Iran); 3e plaats Antonio Pérez (Spanje)

LANDSCHAP

WINNAAR: Majid Hojjati (Islamitische Republiek Iran) voor zijn serie Silent Neighborhoods

Finalisten: 2e plaats Andrea Ferro (Italië); 3e plaats Fyodor Savintsev (Rusland)

PORTFOLIO

WINNAAR: Laura Pannack (Verenigd Koninkrijk) voor haar inzending Portfolio Overview

Finalisten: 2e plaats Brais Lorenzo (Spanje); 3e plaats Loli Laboureau (Argentinië)

PORTRET

WINNAAR: Craig Easton (Verenigd Koninkrijk) voor zijn serie Bank Top

Finalisten: 2e plaats Julia Fullerton-Batten (Verenigd Koninkrijk); 3e plaats Jane Hilton (Verenigd Koninkrijk)

SPORT

WINNAAR: Anas Alkharboutli (Syrië) voor zijn serie Sport and Fun Instead of War and Fear

Finalisten: 2e plaats Patrick Meinhardt (Spanje); 3e plaats Farzam Saleh (Islamitische Republiek Iran)

STILLEVEN

WINNAAR: Peter Eleveld (Nederland) voor zijn serie Still Life Composition, Shot on Wet Plate

Finalisten: 2e plaats Alessandro Pollio (Italië); 3e plaats Paloma Rincon (Spanje)

WILDLEVEN EN NATUUR:

WINNAAR: Luis Tato (Spanje) voor zijn serie Locust Invasion in East Africa

Finalisten: 2e plaats Graeme Purdy (Verenigd Koninkrijk); 3e plaats Angel Fitor (Spanje)

Ga voor meer informatie over de projecten van de winnaars en finalisten naar de online galerijen van de winnaars.

OPEN FOTOGRAAF VAN HET JAAR

De Open competitie geeft aandacht aan de kracht van losse beelden. Winnende afbeeldingen worden geselecteerd vanwege hun vermogen om een opmerkelijk visueel verhaal te communiceren in combinatie met technische uitmuntendheid. Uit tien winnaars in de open categorie is Tamary Kudita (Zimbabwe) uitgeroepen tot Open Photographer of the Year 2021 en ontvangt de prijs van 5.000 dollar.

Kudita won met haar markante portret African Victorian dat ze indiende in de categorie Creative. De foto toont een jonge zwarte vrouw gekleed in een Victoriaanse jurk met traditioneel kookgerei van de Shona. Het beeld verwijst naar de stereotiepe contextualisering van zwarte vrouwen en biedt een alternatieve visuele taal die een veelzijdige Afrikaanse identiteit toont.

Over haar overwinning zegt Kudita: ‘African Victorian is een eerbetoon aan de moderne mens die ook is geworteld in de geschiedenis. Ik voel me enorm vereerd dat ik ben uitgeroepen tot winnaar van de Open wedstrijd. Deze prijs huldigt de rol die we spelen als makers bij het vormgeven van visuele cultuur. In mijn werk staat het belang van Afrikaanse vertegenwoordiging centraal en ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om de Zimbabwaanse kunst op de kaart te zetten.

STUDENTFOTOGRAAF VAN HET JAAR

De Zuid-Afrikaanse Coenraad Heinz Torlage van de Stellenbosch Academy of Design and Photography is uitgeroepen tot Student Photographer of the Year 2021. Torlage werd uitgekozen vanwege zijn serie Young Farmers die hij maakte voor de opdracht Our Time. In het kader van deze opdracht werd aan studenten gevraagd de manier te verbeelden waarop zij en hun tijdgenoten de wereld zien en hoe ze van plan zijn haar ten goede te veranderen. In Young Farmersfotografeerde Torlage, die zelf opgroeide op een boerderij, de volgende generatie boeren. Zij worden geconfronteerd met problemen als extreme droogte, veiligheid en discussies over grondeigendom, terwijl ze proberen bij te dragen aan een eerlijker en meer rechtvaardige toekomst van duurzaamheid en voedselveiligheid.

Over zijn prijs zegt Torlage: “Het is bijna onmogelijk deze ervaring te beschrijven. Ik heb er vaak van gedroomd dat ik zou winnen en ik heb gebeden dat ik mijn land en zijn geweldige inwoners aan de rest van de wereld kon laten zien. Ik geloof in de jonge boeren van Zuid-Afrika die dit land nodig heeft in verband met voedselduurzaamheid en ecologisch bewustzijn. Winnen is een droom die mogelijk is gemaakt door de fantastische mensen die ik heb gefotografeerd en iedereen die me heeft geholpen en gesteund. Ik geloof in hard werken, familie en bovenal in de genade van God. Het vervult me met deemoed dat mijn foto's in aanmerking kwamen voor deze prestigieuze wedstrijd."

JEUGDFOTOGRAAF VAN HET JAAR

Geselecteerd uit zes categoriewinnaars, heeft Pubarun Basu (India, 19 jaar) de titel Youth Photographer of the Year 2021 gewonnen met zijn foto No Escape from Reality. De foto toont schaduwen van spijlen die op gordijnen worden geprojecteerd waardoor de illusie ontstaat van gevangenistralies met handen die een poging lijken te doen om uit te breken. De illusie van schaduwen en handbewegingen brengen een gevoel van vastzitten over, wat zoveel mensen het afgelopen jaar hebben ervaren.

Over zijn prijs zegt Basu: “Ik ben ongelofelijk vereerd dat ik ben uitgeroepen tot Youth Photographer of the Year. Door aan deze competitie deel te nemen heb ik een nieuw perspectief op mijn kunst ontwikkeld. Ik heb enkele geweldige foto's gezien van mijn jonge collega's van over de hele wereld en ik ben enorm trots dat mijn generatie zulke briljante geesten telt. Ik probeer mezelf te verbeteren als kunstenaar en ik dank mijn vrienden en familie dat ze me altijd aanmoedigen om het uiterste uit mezelf te halen.”

UITSTEKENDE BIJDRAGE AAN FOTOGRAFIE

De Outstanding Contribution to Photography gaat dit jaar naar de veelgeprezen Mexicaanse fotografe Graciela Iturbide. Ze wordt algemeen erkend als de beroemdste nog levende Latijns-Amerikaanse fotograaf. Het werk van Iturbide biedt een fotografisch verslag van Mexico sinds het eind van de jaren 70 en wordt geroemd vanwege de essentiële bijdrage aan de visuele identiteit van het land. In haar werk onderzoekt Iturbide door middel van beelden van het dagelijks leven en de volkscultuur en die van rituelen en religie de complexiteit en de vele tegenstrijdigheden van haar land. Ze zet vraagtekens bij de ongelijkheid en wijst op de spanningen tussen stad en platteland, modern en inheems. Haar foto's zijn meer dan puur feitelijke verhalen, ze proberen een poëtische visie van haar onderwerpen te bieden, gevoed door de persoonlijke ervaringen van de fotografe.

Nieuwe foto's van alle winnaars, finalisten en van de studentenshortlist zijn nu beschikbaar via: www.worldphoto.org/press

PROFESSIONELE COMPETITIE 2021 WINNAARS EN SHORTLIST

ARCHITECTUUR:

Categoriewinnaar:

Tomáš Vocelka, Tsjechische Republiek

2e plaats: Frank Machalowski, Duitsland

3e plaats: Gu Guanghui, Continentaal China

Shortlist:

Leonardo Costa Braga, Brazilië

Peter Franck, Duitsland

Arvind Jayashankar, België

Luca Locatelli, Italië

Karin Nützi-Weisz, Zwitserland

CREATIEF:

Categoriewinnaar:

Mark Hamilton Gruchy, Verenigd Koninkrijk

2e plaats: Luigi Bussolati, Italië

3e plaats: Sasha Bauer, Rusland


Shortlist:

Andrea Alkalay, Argentinië

Delphine Blast, Frankrijk

Ilka & Franz, Duitsland

Julia Keil, Duitsland

Kyung-Hoon Kim, Zuid-Korea

Niloofar Mahmoudian, Islamitische Republiek Iran

Michelle Watt, Verenigde Staten

DOCUMENTAIREPROJECTEN:

Categoriewinnaar: Vito Fusco, Italië

2e plaats: Craig Easton, Verenigd Koninkrijk

3e plaats: Lorenzo Tugnoli, Italië

Shortlist:

Marcos Azulay, Argentinië

Ingmar Björn Nolting, Duitsland

Justyna Gorniak, Polen

Tomasz Lazar, Polen

Jose Manuel Lopez, Spanje

Agnieszka Maruszczyk, Polen

Alexey Pavlov, Rusland

MILIEU:

Categoriewinnaar:

Simone Tramonte, Italië

2e plaats: Mohammad Madadi, Islamitische Republiek Iran

3e plaats: Antonio Pérez, Spanje

Shortlist:

Felipe Fittipaldi, Brazilië

Antonio Faccilongo, Italië

Alessandro Gandolfi, Italië

Li Wentao, Continentaal China

LANDSCHAP:

Categoriewinnaar:

Majid Hojjati, Islamitische Republiek Iran

2e plaats: Andrea Ferro, Italië

3e plaats: Fyodor Savintsev, Rusland

Shortlist:

Niklas Eschenmoser, Zwitserland

Mehrdad Fathi, Islamitische Republiek Iran

Samad Ghorbanzadeh, Islamitische Republiek Iran

Carol Graham, Verenigd Koninkrijk

Marvin Grey, Filippijnen

Marc Hennige, Duitsland

PORTRETFOTOGRAFIE:

Winnaar:

Craig Easton, Verenigd Koninkrijk

2e plaats: Julia Fullerton-Batten, Verenigd Koninkrijk

3e plaats: Jane Hilton, Verenigd Koninkrijk

Shortlist:

Richard Ansett, Verenigd Koninkrijk

Theo Gould, Verenigd Koninkrijk

Christian Lee, Verenigde Staten

John Millar, Verenigd Koninkrijk

Agnese Morganti, Italië

Luca Rotondo, Italië

PORTFOLIO:

Categoriewinnaar:

Laura Pannack, Verenigd Koninkrijk

2e plaats: Brais Lorenzo, Spanje

3e plaats: Loli Laboureau, Argentinië

Shortlist:

Sergio Aparicio - Okobé, Spanje

Jacob Ehrbahn, Denemarken

Alessandro Gandolfi, Italië

Ilka & Franz, Duitsland

Peter Franck, Duitsland

Kayode Moyosade, Nigeria

Marylise Vigneau, FrankrijkSPORT:

Categoriewinnaar:

Anas Alkharboutli, Syrië

2e plaats: Patrick Meinhardt, Spanje

3e plaats: Farzam Saleh, Islamitische Republiek Iran

Shortlist:

Anton Dotsenko, Verenigde Staten

Florian Gruet, Frankrijk

Michael Hanke, Tsjechische Republiek

Carlos López, Spanje

Barbora Reichova, Tsjechische Republiek

Antonio Aragón Renuncio, Spanje

STILLEVEN:

Categoriewinnaar:

Peter Eleveld, Nederland

2e plaats: Alessandro Pollio, Italië

3e plaats: Paloma Rincon, Spanje

Shortlist:

Wesley Dombrecht, België

Igor Kryukov, Rusland

Maryna Masel, Oekraïne

Lorenzo Pennati, Italië

Jan Prengel, Duitsland

Berenice Riu, Spanje

WILDLEVEN EN NATUUR:

Categoriewinnaar:

Luis Tato, Spanje

2e plaats: Graeme Purdy, Verenigd Koninkrijk

3e plaats: Angel Fitor, Spanje

Shortlist:

Levon Biss, Verenigd Koninkrijk

Will Burrard-Lucas, Verenigd Koninkrijk

Aleksander Nordahl, Noorwegen

Brent Stirton, Zuid-Afrika

OPEN WEDSTRIJD 2021 WINNAARS EN GENOMINEERDEN

ARCHITECTUUR:

Categoriewinnaar:

Klaus Lenzen, Duitsland

Shortlist:

Farshid Ahmadpour, Islamitische Republiek Iran

Abdulla Al-Mushaifri, Oman

Steffen Ebert, Duitsland

Simone Hutsch, Duitsland

Vytenis Jankūnas, Verenigde Staten

Klaus Lenzen, Duitsland

Kunkun Liu, Continentaal China

Aleksandr Lefler, Rusland

Jordan McChesney, Canada

Vitaly Medvedev, Rusland

Da Miane, Georgië

Jose Pessoa Neto, Portugal

Holger Ostwald, Duitsland

Ashwani Sarda, India

CREATIEF:

Winnaar:

Tamary Kudita, Zimbabwe


Shortlist:

Edita Bízová, Tsjechische Republiek

Tatenda Chidora, Zimbabwe

Maximilien Diaz, Frankrijk

Vyacheslav Ivanov, Rusland

Ali Jamshidi, Islamitische Republiek Iran

Joosep Kivimäe, Estland

Angiolo Manetti, Italië

Jarod Mauws, België

Alireza Movahedi, Islamitische Republiek Iran

Hoije Nuuter, Estland

Nara O'Neil, Australië

Jing Shen, Continentaal China

Georgе Shpuntov, Rusland

Kylli Sparre, Estland


MOTION:

Categoriewinnaar

Marijo Maduna, Kroätië

Shortlist:

Sandi Bertoncelj, Slovenië

Hersley-Ven Casero, Filippijnen

Serkan Çolak, Turkije

Tadiwanashe Murowe, Zimbabwe

Mary Nhoileen Maypa, Filippijnen

Ruud Peters, Nederland

Daniel Portch, Verenigd Koninkrijk

Zdeněk Vošický, Tsjechische Republiek

Brad Walls, Australië

Xianshe Ye, Continentaal China

OBJECT:

Categoriewinnaar:

Kata Zih, Hongarije

Shortlist:

Steve Chandler, Verenigd Koninkrijk

Christian Holz, Argentinië

Uwe Langmann, Duitsland

Klaus Lenzen, Duitsland

Agata Mroczek, Polen

Paolo Paccagnella, Italië

Stefan Pankow, Verenigd Koninkrijk

Ann Petruckevitch, Verenigd Koninkrijk

Manuel Schmidt, Duitsland

Masumi Shiohara, Japan


TRAVEL:

Categoriewinnaar:

Khanh Phan, Vietnam

Shortlist:

Marios Forsos, Griekenland

Alexis Guevara, Mexico

Graeme Haunholter, Canada

Martina Lo Casto, Italië

Rune Mattsson, Noorwegen

Hiroki Nose, Japan

Yukihito Ono, Japan

Franz Sußbauer, Duitsland

F.Dilek Uyar, Turkije

Min Min Zaw, Myanmar

LANDSCHAP:

Categoriewinnaar:

Juan López Ruiz, Spanje

Shortlist:

Luca Rotondo, Italië

Kevin Frank, Zwitserland

Jinjing Lyu, Continentaal China

Joaquin Marco, Spanje

Andrea Ortiz Diaz, Colombia

Mehdi Parsaeian, Islamitische Republiek Iran

Lorenzo Pennati, Italië

Scott Portelli, Australië

James Rushforth, Verenigd Koninkrijk

Hans Kristian Strand, Noorwegen

Markus Wiedmann, Duitsland

Parker Yost, Verenigde StatenNATUURLIJKE WERELD & DIEREN IN HET WILD:

Categoriewinnaar:

Cristo Pihlamäe, Estland

Shortlist:

Hin Man Au, Hong Kong

Amish Chhagan, Zambia

Yuta Doto, Japan

Arturo de Frias, Spanje

Tatyana Nemova, Rusland

Alex Pansier, Nederland

Alexandre Pietra, Zwitserland

Mati Puum, Estland

Inger Rønnenfelt, Denemarken

Koki Shinoda, Japan

Andrew Suryono, Indonesië

Iakovos Thoedoros, Griekenland

Straatfotografie:

Categoriewinnaar:

F.Dilek Uyar, Turkije

Shortlist:

Dina Alfasi, Israël

Dimpy Bhalotia, India

David Keith Brown, Verenigde Staten

Gary Cummins, Ierland

Ramunas Danisevicius, Litouwen

Basu Deb, India

Tommaso Galli, Italië

Vytenis Jankūnas, Verenigde Staten

Ares Jonekson, Indonesië

Bartlomiej Jurecki, Polen

Tomasz Lazar, Polen

Francesco Lopazio, Italië

Zhang Weijian, Continentaal China
Soemyint Winn, Myanmar


LIFESTYLE:

Categoriewinnaar:

Mariano Belmar, Spanje

Shortlist:

Antonino Barone, Italië

Isabela Teresa Basilio Neri, Brazilië

Gemma Brunton, Verenigd Koninkrijk

Holger Bücker, Duitsland

Stefano Butturini, Italië

Aimee Glucina, Nieuw-Zeeland

Michail Karagiannis, Griekenland

Farzam Saleh, Islamitische Republiek Iran

Alexey Pavlov, Rusland

Brad Walls, AustraliëPORTRETFOTOGRAFIE:

Categoriewinnaar:

Lyudmila Sabanina, Rusland

Shortlist:

Frederic Aranda, Verenigd Koninkrijk

Shirsendu Banerjee, India

Paul Benns, Verenigd Koninkrijk

Bella von Einsiedel, Duitsland

Reinis Fjodorovs, Letland

Sabbir Hossen, Bangladesh

Zeng Jinwen, Continentaal China

Chang Kyun Kim, Zuid-Korea

Justin Keene, Verenigd Koninkrijk

King Mtambisi, Zimbabwe

Rhianna Payne, Verenigd Koninkrijk

Jose Pessoa Neto, Portugal

Elif Öztürk, Turkije

Mireia Vilaplana, Spanje

YOUTH COMPETITION 2021

STUDENT COMPETITION 2021

Winnaar:

Pubarun Basu, India

Shortlist:

Zak Elley, VK

Emil Holthausen, Duitsland

Ram Kaushalyan, India

Connor Lothian, VK

Tianyang Wang, Continentaal China

Winnaar:

Coenraad Heinz Torlage, Zuid-Afrika

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Shortlist:

Claudia Mauderer, Zuid-Afrika

Stellenbosch Academy of Design and Photography

Yanan Li, Continentaal China

Universiteit van Wetenschap en Technologie van China

Matías Alejandro Acuña, Argentinië

Motivarte

Thomas Hengge, VS

New York University

Irene Facoetti, Italië

Cfp Bauer

Tayla Nebesky, VS

University of the West of England

Hannah Davey, Nieuw-Zeeland

Elam School of Fine Arts

Matias Garcia Paez, Ecuador

Ravensbourne University London

JURY 2021:

Professionele competitite: Natasha Egan, directeur, Museum of Contemporary Photography, Chicago; Sunyoung Kim, curator, Museum of Photography Seoul, Zuid-Korea; Azu Nwagbogu, oprichter en directeur, African Artists’ Foundation en LagosPhoto Festival; Lindsay Taylor, curator, University of Salford Art Collection; Hannah Watson, directeur, Trolley Books en Mike Trow, onafhankelijk curator en fotoredacteur, juryvoorzitter.

Open & Youth wedstrijden: Gastón Deleau, directeur, FOLA, Buenos Aires, Argentinië.

Studentencompetitie: Kate Simpson, redacteur, Aesthetica Magazine.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net