Volg Sony Nederland

Maki's en Hoelmans bekijken levensechte 4K-beelden als onderdeel van hun herintroductie in het wild

Persbericht   •   dec 07, 2015 12:53 CET

De realistische beeldkwaliteit van de BRAVIA-tv’s geeft dieren een blik op hun nieuwe leefomgeving als onderdeel van het programma 'Back to the Wild'

  • De dierenbeschermingsorganisatie The Aspinall Foundation heeft Sony BRAVIA 4K-tv's geïnstalleerd in de verblijven van het Port Lympne Reserve in Kent (VK)
  • Dit experiment vormt een onderdeel van een programma dat de maki's en hoelmans voorbereidt op de herintroductie in het wild. Dankzij de gedetailleerde videobeelden uit gebieden van herkomst raken de dieren gewend aan situaties en objecten die zij in het wild tegen gaan komen

Afgelopen week werden Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD-televisies geïnstalleerd in de verblijven van de maki's en hoelmans in het Port Lympne Reserve in Kent (VK). Dit experiment vormt een onderdeel van het programma 'Back to the Wild' van de dierenbeschermingsorganisatie The Aspinall Foundation. De primaten konden gedetailleerde, levensechte 4K-beelden van hun nieuwe habitat in Java en Madagaskar bekijken om hen vooraf al vertrouwd te maken met hun nieuwe thuis.

Simon Jeffery, Animal Manager in het Port Lympne Reserve, verklaart: "In Port Lympne zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze dieren bezig te houden en te stimuleren. Deze keer wilden wij eens iets anders proberen om de dieren klaar te maken voor hun nieuwe toekomst. De verblijven zijn ontworpen om de natuurlijke habitat van de dieren zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Naarmate het moment van de herintroductie dichterbij kwam, besloten we deze keer om onze maki's en hoelmans hun nieuwe habitat op een realistische manier te tonen. De beeldkwaliteit van Sony BRAVIA 4K-tv's is zo goed en gedetailleerd dat het lijkt alsof je het regenwoud met je eigen ogen ziet."

Als onderdeel van The Aspinall Foundation zet het Port Lympne Reserve zich in voor het behoud van zeldzame en met uitsterven bedreigde diersoorten door hen opnieuw in het wild te introduceren in beschermende gebieden. Port Lympne werkt intensief mee aan uitwisselings- en kweekprogramma's overal ter wereld en heeft hier al veel successen mee geboekt.

Andere delen van het herintroductieprogramma zijn onder meer het zorgen voor een passende infrastructuur bij het uitzetten van de dieren. Gespecialiseerde teams van dierenartsen en verzorgers zijn uitgerust om de herintroductie zo goed mogelijk te begeleiden. Op deze manier kunnen de dieren goed acclimatiseren en zich vestigen in de nieuwe omgeving.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net