Volg Sony Nederland

Let’s party met de nieuwe Sony EXTRA BASS speakers

Persbericht   •   jan 09, 2018 02:00 CET

  • Diepe bastonen door EXTRA BASS en LIVE SOUND voor een echt festivalgevoel
  • Meebewegende kleurrijke discolichten en stroboscopen
  • Waterbestending- en stofvrijdesign dankzij IP67-waardering
  • Ingebouwde sensoren reageren op aanraking speaker via de ‘Party Booster’ modus
  • Lange batterijlevensduur en Wireless Party Chain om tot wel 100 speakers te koppelen
  • Aansturing met Sony Music Center App en DJ-functies via Fiestable App

Na de zeer succesvolle EXTRA BASS line-up up van vorig jaar introduceert Sony nu de SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 draadloze speakers. Deze modellen hebben een lange batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ-functies en produceren een krachtig geluid. Naast de geprezen EXTRA BASS sound voor het versterken van bastonen is LIVE SOUND toegevoegd. Via deze innovatie ontstaat een natuurgetrouw geluid als bij een livevertoning van een concert of festival.

EXTRA BASS en LIVE SOUND – voor diepe bastonen op jouw festival

De SRS-XB21, SRS-XB31 en SRS-XB41 zijn ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. De geprezen EXTRA BASS sound van Sony creëert diepe bastonen waardoor ieder feestje tot leven komt. Helemaal nieuw is de LIVE SOUND technologie. Bij deze innovatie op audiogebied ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. Feestgangers krijgen het gevoel live aanwezig te zijn bij het concert of festival. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DSP (Digital Signal Processor) en hoek waarin de speaker speelt. De combinatie van DSP en africhting van de tweeter zorgen ervoor dat een natuurgetrouw geluid ontstaat. Bij het inschakelen van deze LIVE SOUND modus wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte.

IP67 waardering en een lange batterijlevensduur – om altijd door te kunnen feesten

De nieuwe speakers komen beschikbaar in zwart, wit, rood en blauw (XB21 en XB31 zijn tevens in het geel te verkrijgen). Alle modellen kunnen tegen een stootje dankzij een waterbestending- en stofvrijdesign met een IP67-waardering. Gebruik op het strand, bij het zwembad of zelfs in de modder is dus geen enkel probleem. Na gebruik afspoelen onder de kraan of per ongeluk morsen met een drankje, het kan allemaal zonder dat de speaker beschadigd. De Sony EXTRA BASS-serie gaat nog langer mee. Zo heeft de SRS-XB21 een batterijduur van 12 uur en hebben de SRS-XB31 en de SRS-XB41 een batterijduur van 24 uur. Deze accu kan tevens gebruikt worden voor het opladen van een smartphone via de ingebouwde USB-aansluiting (XB31/XB41)

Flitsende party lights – creëer altijd en overal een discogevoel

De populaire discoverlichting is wederom geïntegreerd in de nieuwe modellen. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via leds in wit en alle kleuren van de regenboog. Uiteraard is de verlichting ook uit te schakelen indien gewenst. Bij de XB31 en XB41 zijn eveneens stroboscopen voorzien om een discogevoel te creëren. Daarnaast kunnen deze modellen zowel horizontaal als verticaal geplaats worden en is er de mogelijkheid om tijdens het feestje via USB een smartphone op te laden.

Sony Music Center – altijd controle over de muziek

Deze partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de vernieuwde Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. De app is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De Fiestable App is als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en interactieve gaming opties. Verbinden van de speakers gaat eenvoudig met een smartphone via Bluetooth of one-touch NFC-connectie. Uiteraard kan ook een draadverbinding gemaakt worden via de audio-aansluiting.

Fiestable App – DJ-functies en Party Booster voor urenlang plezier

Wat deze luidsprekersystemen nog leuker maakt is de personaliseerbare verlichtingsfuncties en geluidseffecten. Door de Fiestable plug-in te gebruiken kunnen effecten zoals de verlichting en samples rechtstreeks vanaf de smartphone geselecteerd worden. Laat de speakers het feestje bouwen en vermaak vrienden met de ‘Party Booster’-functie. De ingebouwde sensoren reageren op aanraking met de vingers vanuit vijf posities op de speaker. De speakers worden gebruikt als instrument en reageren bij aanraking met geluidseffecten en de ingebouwde discoverlichting. Deze toevoeging staat garant voor urenlang plezier en interactiviteit.

Draadloze Party Chain – tot wel 100 speakers draadloos koppelen

Een handige functie is de Wireless Party Chain. Met deze toepassing is het mogelijk om tot wel 100 (modellen: SRS-XB21/31/41) speakers draadloos met elkaar te verbinden. Zo kan een kamer gevuld worden voor een meeslepende EXTRA BASS geluidservaring. Of koppel twee speakers van hetzelfde model draadloos aan elkaar via die functie ‘Speaker Add’ voor een kamervullend stereogeluid. Uiteraard met gesynchroniseerd geluid en licht voor de ultieme feestervaring.

De SRS-XB21 is vanaf april 2018 beschikbaar in de Benelux voor €120. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood, blauw en geel

De SRS-XB31 is vanaf april 2018 beschikbaar in de Benelux voor €170. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood, blauw en geel.

De SRS-XB41 is vanaf april 2018 beschikbaar in de Benelux voor €230. Dit model is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en blauw.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net