Volg Sony Nederland

Laatste kans om deel te nemen aan de 2018 Sony World Photography Awards

Persbericht   •   dec 05, 2017 10:07 CET

  • Deelname Open en Youth sluit op 4 januari 2018
  • Deelname Professional sluit op 11 januari 2018
  • Nieuwe inzendingen beschikbaar voor publicatie via pers.sony.nl
  • Gratis deelname via www.worldphoto.org

Fotografen van over de hele wereld hebben nog maar één maand om deel te nemen aan de 11e editie van de Sony World Photography Awards. De World Photography Organisation geeft vandaag een nieuwe selectie van inzendingen uit de Open-wedstrijd vrij. De beelden komen uit verschillende continenten en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen - variërend van intieme portretten tot ongerepte natuur.

De Sony World Photography Awards wordt gezien als een van de meest toonaangevende awards in de wereld van de fotografie. Veel van haar genomineerde en winnende fotografen genieten dan ook van wereldwijde erkenning.

Fotograaf Simon Butterworth (VK, genomineerd, Professional-wedstrijd, Landscape, 2015): "De impact van deze award voor mijn carrière mag niet worden onderschat. Mijn foto’s werden aan de hele wereld getoond. De huidige belangstelling voor mijn werk is nog steeds het gevolg van hiervan."

Foto’s inzenden voor de awards kan gratis via www.worldphoto.org/swpa

Deadlines en jury

De juryleden van 2018 kregen de taak om de allerbeste foto's van het afgelopen jaar in de volgende categorieën te beoordelen:

Open - beste foto
Youth – beste foto in de leeftijdscategorie 12-19
National Award - beste foto genomen door een lokale fotograaf uit 60+ landen
Deadline: 4 januari 2018

Professional - beste fotoserie van werken
Deadline: 11 januari 2018

De jury bestaat uit Mike Trow, Picture Editor bij de Britse Vogue (Professional-wedstrijd) en Zelda Cheatle, Curator (Open- en Youth-wedstrijden en National Awards). Meer informatie over de jury van 2018 is te vinden op www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/2018-judges.

Belangrijke data
De shortlist voor alle competities worden aangekondigd op 28 februari 2018. De winnaars van Open en National Awards worden openbaar op 20 maart 2018. De winnaars van de categorieën Photographer of the Year en Professional worden bekend gemaakt op 19 april 2018.

Prijzen en tentoonstelling

Deelnemers maken kans op de volgende geldprijzen: 25.000 USD voor de Photographer of the Year en 5.000 USD voor de winnaar van de algemene wedstrijd Open. Alle categoriewinnaars krijgen de nieuwste Sony Digital Imaging-apparatuur. Tevens ontvangen de Professional winnaars een reis naar Londen om zo het Sony World Photography Awards-diner op donderdag 19 april 2018 bij te kunnen wonen.

De winnende en genomineerde foto’s worden tentoongesteld in het Somerset House in Londen. Deze tentoonstelling loopt van 10 april tot en met 6 mei 2018. Tevens wordt hier exclusief werk tentoongesteld van de fotograaf die met de Outstanding Contribution to Photography Award wordt bekroond (bekendmaking in januari 2018). De vorige winnaars waren Martin Parr (2017), RongRong & Inri (2016), Elliot Erwitt (2015) en Mary Ellen Mark (2014).

Open inzendingen kunnen worden gedownload op https://press.worldphoto.org.

Aanvullende informatie
Wedstrijden en categorieën van de 2018 Sony World Photgraphy Awards:

Professional-categorieën:
Architecture / Contemporary Issues / Creative / Current Affairs & News / Discovery / Landscape / Natural World & Wildlife / Portraiture / Sport / Still Life

Open-categorieën:
Architecture / Culture / Enhanced / Motion / Landscape & Nature / Portraiture / Still Life / Street Photography / Travel / Wildlife

Youth – Schets van "Mijn omgeving"

National Awards – Alle inzendingen worden van de Open-wedstrijd genomen

Raadpleeg de volledige categoriebeschrijvingen hier.

Over de World Photography Organisation
De World Photography Organisation (WPO) is een wereldwijd platform voor fotografie en actief in meer dan 180 landen. De WPO streeft er naar om het niveau van fotografie naar een hoger niveau te tillen door de beste foto’s en fotografen een internationaal platform te bieden. De WPO is trots op de langdurige relaties met zowel individuele fotografen als onze toonaangevende industriepartners wereldwijd. Jaarlijks worden evenementen georganiseerd, waaronder de Sony World Photography Awards en PHOTOFAIRS. Internationale kunstbeurzen gewijd aan fotografie met edities in Shanghai en San Francisco. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.worldphoto.org.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net