Volg Sony Nederland

Jury Sony World Photography Awards 2017 bekend gemaakt

Persbericht   •   sep 15, 2016 10:00 CEST

      -Inschrijving geopend vanaf 15 september 2016

      -10de editie van de grootste fotografiewedstrijd ter wereld

      - Nieuwe selectie afbeeldingen beschikbaar voor publicatie via worldphoto.org/press

  De jury voor de 10de editie van de Sony World Photography Awards (SWPA) is bekendgemaakt. Experts uit de foto-industrie kiezen uit verschillende categorieën de beste foto's van 2016. De categorieën van dit jaar zijn: Professional, Open, Youth, National Award en Student Focus.De winnaars ontvangen de nieuwste Sony digitale fotoapparatuur, een geldprijs en worden wereldwijd tentoongesteld.

  Julien Mauve over zijn ervaring na het winnen van de categorie Professioneel Conceptueel in 2016: "De zichtbaarheid die je in alle soorten media krijgt en de mensen die je ontmoet, maken de Sony World Photography Awards tot een belangrijke onderscheiding in je loopbaan als fotograaf. Ik heb enorm veel plezier beleefd aan deze ervaring, die niet over was na de prijsuitreiking, maar het hele jaar bleef voortduren."

  De Sony World Photography Awards 2017 zijn opgezet door de World Photography Organisation. Professionele en amateurfotografen van over de hele wereld en binnen alle stijlen worden uitgenodigd om hun beste beelden gratis in te zenden via www.worldphoto.org.

  Jury 2017

  De juryleden voor de categorie Professional zijn Zelda Cheatle (Voorzitter) Curator (VK); Allegra Cordero di Montezemolo, Curator en Hoofd Tentoonstellingen, Centro de la Imagen (Mexico); Russ O'Connell, Beeldredacteur, The Sunday Times Magazine (VK); Aida Muluneh,Fotografe en Cultureel Ondernemer (Ethiopië); Denis Curti, Creatief Directeur, Tre Oci Foundation(Italië) en Françoise Callier, Programmadirectrice Angkor Photo Festival & Workshops (Frankrijk).

  De categorieën Open en Youth worden voorgezeten door journalist / fotograaf Damien Demolder (VK), die ook de beoordelaar zal zijn voor de categorie National Awards in 61 landen. De categorie Student Focus wordt beoordeeld door een jury bestaande uit onder meer Andrea Kurland, Hoofdredactrice Huck (VK), en Dan Rubin, Fotograaf / Creatief Directeur (VK).

  Zelda Cheatle, juryvoorzitter voor de categorie Professional: "Ik zal kijken naar originele ideeën en visie van de fotograaf – een duidelijk concept dat zich goed vertaalt naar beelden.Eenvoud, goed vakmanschap en soms humor of - een goed beeld is een beeld dat je even doet stilstaan."

  Prijzen

  De winnaars worden in Londen bekendgemaakt op 20 april 2017. Zij ontvangen digitale fotoapparatuur van Sony, een vermelding in het Awards-boek van 2017 en geldprijzen van $25.000 (USD) voor de hoofdprijswinnaar in de categorie Professional en $5.000 (USD) voor de hoofdprijswinnaar in de categorie Open.

  Alle winnende en genomineerde beelden worden ook van 21 april tot 7 mei 2017 tentoongesteld als onderdeel van de 2017 Sony World Photography Awards in het Somerset House te Londen.

  Inzendingstermijnen

  • 5 december 2016 – deadline inzending Student Focus
  • 5 januari 2017 –deadline inzending Open, National Award en Youth
  • 10 januari 2017 – deadline inzending Professional

  De Sony World Photography Awards 2016 leverden een recordaantal inzendingen op: 230.103 beelden uit 186 landen, een toename met 33 % in vergelijking met 2015.

  Een exclusieve selectie inzendingen voor de Awards van 2017 is beschikbaar voor publicatie op www.worldphoto.org/press.Deelname aan de Sony World Photography Awards is gratis en verloopt via www.worldphoto.org. Bezoek de website voor de regels en voorwaarden voor deelname.

  Belangrijke data

  • 28 februari 2017 – aankondiging shortlist voor Professional, Open, Youth en Student Focus
  • 28 maart 2017 – aankondiging winnaars Open, Youth en National Award
  • 20 april 2017 – aankondiging Photographer of the Year, winnaars Professional en Open, Youth en Student tijdens een ceremonie in Londen
  • 21 april – 7 mei 2017 - Sony World Photography Awards Tentoonstelling in Somerset House, Londen

   Over Sony Corporation

   Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net

   Over de World Photography Organisation

   De World Photography Organisation is een instituut waar fotografie als kunst wordt erkend. De World Photography Organisation werkt samen met professionele fotografen, amateurfotografen en fotografiestudenten en biedt een mondiaal platform voor de volledige fotografiesector. Hiermee wil de organisatie de discussie over het betreffende onderwerp naar een hoger niveau te brengen en tevens de bekendheid en waardering van deze kunstvorm te vergroten. De World Photography Organisation organiseert diverse openbare evenementen, waaronder de Sony World Photography Awards, 's werelds grootste fotografiewedstrijd, het World Photography Organisation Student Focus Programme, dat de volgende generatie fotografen inspireert, Photo Shanghai, de belangrijkste kunstbeurs gewijd aan fotografie in de regio Azië/Stille Oceaan, en Photo San Francisco, de nieuwe Amerikaanse internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. Meer informatie vindt u op www.worldphoto.org

   

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net