Volg Sony Nederland

GO. ON. IN. Sony breidt h.ear assortiment uit met hi-res audio-ondersteuning

Persbericht   •   jan 06, 2016 04:00 CET

Stijlvolle h.ear productlijn uitgebreid met draadloze speakers, draadloze hoofdtelefoons en in-ears met comfortabele nekband

  • h.ear Go – 's werelds kleinste draadloze speaker met hoge resolutie audio; integratie met Google Cast, Spotify Connect en multi-roomfuncties
  • h.ear On Wireless Noise Cancelling (NC)– stijlvolle draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon met digitale ruisonderdrukking en lange gebruiksduur
  • h.ear In Wireless – draadloze in-ear hoofdtelefoon met Bluetooth en comfortabele nekband
  • Alle modellen maken gebruik van LDAC-technologie, dit garandeert een optimale draadloze geluidsoverdracht van hi-res audio

Las Vegas / Badhoevedorp, 6 januari 2016 - Sony kondigt een uitgebreide line-up van audioproducten aan voor het stijlvolle h.ear-assortiment. Opvallend daarbij is 's werelds kleinste draadloze luidspreker met hi-res audio en connectiviteit met Google Cast en Spotify Connect. Het volledige h.ear-assortiment is verkrijgbaar in vijf opvallende kleuren: Viridian Blue, Cinnabar Red, Charcoal Black, Lime Yellow en Bordeaux Pink.

De afzonderlijke kleuren zijn eenvoudig af te stemmen op de kleding- of woonstijl van de gebruiker. Alle losse elementen van de modellen hebben namelijk dezelfde kleur: van de behuizing tot het snoer.

De h.ear-productlijn vormt een perfecte match met een walkman, mp3-speler, telefoon of tablet en combineert stijl, comfort en gebruiksgemak met uitstekende hi-res audio geluidskwaliteit. De nieuwe modellen maken gebruik van LDAC, een codeertechnologie voor de overdracht van hi-res audio. LDAC ondersteunt verschillende overdrachtssnelheden, afhankelijk van de draadloze omgeving. Zo geniet de gebruiker van geluid met een overdrachtssnelheid van 990 kbps (ongeveer driemaal de data-overdacht van t.o.v. standaard Bluetooth streaming)

h.ear Go: draagbare, draadloze hi-res-luidspreker
Geniet thuis en onderweg van hoogwaardig geluid met h.ear Go, 's werelds kleinste draadloze speaker met hi-res audio-ondersteuning. Dit model geeft een krachtig geluid dankzij een innovatieve hi-res speaker van 35 mm. De linker- en rechterspeakers worden aangevuld met twee passieve radiators, die de respons in de lage tonen optimaliseren. Ondanks het compacte formaat zijn de h.ear Go-speakers uitgerust met extra bass-functies voor lage tonen.

Dit model is daarnaast uitgerust met verschillende connectiviteitsfuncties waaronder Google Cast, Spotify Connect en Sony Multi-room via de SongPal-app. Gebruikers maken eenvoudig verbinding met een smartphone of tablet via Bluetooth en NFC. Tevens is het mogelijk om USB-B en Audio In als audiobron te gebruiken. Een accuduur van twaalf uur zorgt ervoor dat de h.ear Go ook onderweg goed te gebruiken is.

In de woonkamer kan h.ear Go worden geïntegreerd in een Multi-room oplossing. Via de SongPal-app van Sony zijn twee h.ear Go-systemen te verbinden voor een draadloos stereogeluid of als draadloze luidsprekers om een thuisbioscoopsysteem te creëren.

h.ear On Wireless NC: Bluetooth-hoofdtelefoons met digitale ruisonderdrukking
De nieuwe stijlvolle h.ear On Wireless NC-hoofdtelefoons onderscheiden zich door een innovatief design, uitstekend geluid via hi-res audio en opvallende kleuren.

Digitale ruisonderdrukking (Noise Cancelling) zorgt ervoor dat omgevingsgeluid gefilterd wordt. Deze technologie analyseert continu het omgevingsgeluid in de omgeving van de gebruiker en selecteert automatisch de meest doeltreffende ruisonderdrukkingsmodus. Zelfs met Bluetooth biedt de accuduur van twintig uur voldoende power voor lange reizen per vliegtuig, of een relax moment na een drukke dag op het werk.

De h.ear On Wireless NC hoofdtelefoon valt comfortabel over de oren en geeft krachtige, precieze lage tonen en transparante hoge tonen, dankzij een HD-audiocontroller van 40 mm. Ongewenste trillingen worden uitgesloten doordat de diafragma's gecoat zijn met titanium. De speciaal ontwikkelde oorkussens vergroten het draagcomfort en zorgen ervoor dat er nauwelijks geluid ontsnapt, wat anderen mogelijk stoort.

h.ear In Wireless: in-ear headphone met Bluetooth en comfortabele nekband
Het h.ear In Wireless headphone-assortiment is ontwikkeld voor comfortabel in-ear luisterplezier via een innovatief draagsysteem om de hals. Dankzij Bluetooth wordt eenvoudig verbinding gemaakt met een smartphone of mp3-speler. Om de geluidskwaliteit te optimaliseren is deze in-ear headphone uitgerust met een hoogwaardige audiocontroller van 9 mm en een extern magnetisch circuit.

h.ear In Wireless beschikt tevens over een ingebouwde microfoon en HD-spraakondersteuning voor handsfree bellen met een smartphone. Ook is voorzien in een mini-jack aansluiting om de headphone rechtstreeks te verbinden met een telefoon of mp3-speler, zodat de muziek niet stopt als de batterijen leeg zijn.

Prijs en beschikbaarheid
Het nieuwe h.ear-assortiment van Sony is vanaf het voorjaar van 2016 beschikbaar in de Benelux.

De h.ear On wireless heeft een consumentenadviesprijs van 300,- euro.
De h.ear In wireless heeft een consumentenadviesprijs van 180,- euro.
De h.ear Go heeft een consumentenadviesprijs van 250,- euro.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net