Volg Sony Nederland

Firmware update Sony α7R II maakt ongecomprimeerd 14-bit raw mogelijk

Persbericht   •   okt 15, 2015 13:26 CEST

Sony komt op 19 oktober met een firmware update dat ongecomprimeerd 14-bits RAW beeldregistratie mogelijk maakt op de α7R II full-frame camera met verwisselbare lens.

De nieuwe firmware, versie 2.0, zal beschikbaar zijn voor download via de support site van Sony op de productpagina van model “ILCE-7RM2".

De ongecomprimeerde RAW-opname wordt in het menusysteem van geüpdate camera’s als keuzeoptie (ongecomprimeerd / gecomprimeerd RAW) beschikbaar. Daarnaast is het dankzij de firmware update ook mogelijk video af te spelen via HDMI tijdens het gebruik van de Remote Camera Control software, die het mogelijk maakt om op afstand beeld vast te leggen vanaf een aangesloten computer.

De α7R II is compatibel met de groeiende line-up α-mount-lenzen. Deze bestaat uit in totaal 64 verschillende modellen, met onder meer 13 'FE' full-frame lenzen. Sony wil haar productlijn van native FE-lenzen in 2016 uitbreiden naar meer dan 20 verschillende modellen.

Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 75 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2014. Meer informatie op de Sony Global Web Site: http://www.sony.net/