Volg Sony Nederland

Bijzondere beelden van mystiek mijnennetwerk in Maastricht vrijgegeven

Persbericht   •   apr 11, 2017 14:00 CEST

Fotografen uit de Benelux rondgeleid in groeve met Sony A7SII camera

Speleoloog en Sony ambassadeur Peter Goossens gaf onlangs een bijzondere rondleiding in de groeve van Maastricht. Gewapend met de A7SII kreeg een select aantal fotograferen een exclusief kijkje in een mijnennetwerk van ruim 80 km. Dit gangenwerk is gemaakt voor het winnen van mergelbouwstenen. Deze groeve is niet toegankelijk voor publiek in verband met de kwetsbare historische muurschilderingen en het instortingsgevaar. De beelden zijn vrij te gebruiken voor publicatie en beschikbaar via pers.sony.nl

Over de Sony A7SII

De A7SII is een kleine en compacte camera, ideaal om mee te nemen tijdens een expeditie naar uitdagende omgevingen. Door de extreem hoge resolutie en sensitiviteit van de camera is het mogelijk om in onderbelichte ruimtes met creatieve mogelijkheden prachtige foto’s te schieten. Door de ultrahoge ISO-gevoeligheid, minimale ruis en 4K beeldkwaliteit (3840 x 2160 pixels), is de Sony A7SII camera een ideaal gereedschap voor speleologen om de geheimen ondergronds vast te leggen.

Over de beelden

Onder begeleiding van Peter Goossens kregen de fotojournalisten uit België en Nederland de kans om met de A7SII uiteenlopende elementen in de groeve te fotograferen. Zo zijn bijzondere relikwieën gefotografeerd en portretfoto’s gemaakt van de modellen Franggy Yanzes en Linda Visser. Tevens waren twee vuurspuwers van Stageheat aanwezig en kon gebruik worden gemaakt van het flitssysteem van ProFoto.

Over Peter Goossens

Sony ambassadeur Peter Goossens is gespecialiseerd in fotograferen in grotten. Hij reist over de hele wereld om ondergrondse landschappen vast te leggen voor magazines als National Geographic Magazine en Eos Wetenschap. Sinds kort fotografeert Peter met een Sony Alpha 7SII: “Het is een verademing voor een fotograaf als ik om tijdens de meest uitdagende omstandigheden te fotograferen met deze camera. Het is een full frame camera met kleine afmetingen en geweldige beeldkwaliteit! Zeker in een extreem koude en donkere omgeving onder de grond, waar de ruimten extreem klein en smal zijn of juist onder water!”.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net