Volg Sony Nederland

Zeldzame beelden van meest bedreigde diersoorten in Europa

Persbericht   •   mei 04, 2017 10:00 CEST

  • Sony en de European Outdoor Conservation Association (EOCA) zijn erin geslaagd om vijf van de meest bedreigde diersoorten vast te leggen
  • De wereldwijde lijst van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) omvat 101 bedreigde diersoorten
  • Natuurfotografen uit heel Europa hebben deze beelden met de Sony RX10 III vastgelegd

Dit voorjaar maakten natuurfotografen uit heel Europa beelden van de 101 meest bedreigde diersoorten. Onder meer de Nederlandse fotograaf Gustav Kiburg fotografeerde de zeldzame ijsvogel in Denemarken met de Sony RX10 III.

Gustav Kiburg zegt: "Als wildlife fotograaf, is het hebben van een lichtgewicht camera als de RX10 III handig als het gaat om flexibiliteit. Ook de stille sluiter was erg bruikbaar omdat de dieren zich hierdoor niet nerveus voelden of wegrenden."

Bij het fotografieproject van de EOCA waren fotografen uit heel Europa betrokken. Javier Alonso Huerta, een wildlife fotograaf uit Spanje, fotografeerde de ‘kleine trap’ in Spanje. Lassi Rautiainen, een bekende fotograaf uit Finland, fotografeerde de ‘veelvraat’. Markus Stähli, een natuurfotograaf uit Zwitserland, wist een zeldzame bizon in Frankrijk vast te leggen. Tot slot, Sam Hobson, fotografeerde de Atlantische Papegaai in Skomer Island. Alle fotografen creëerde prachtige beelden van deze dieren in hun natuurlijke omgeving. Dit werd mogelijk gemaakt door het focusbereik van de Sony RX10 III.

Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux, zegt: “Het verheugt ons enorm deze collectie mooie foto’s van zeldzame dieren te laten zien - dieren die gewoon dichtbij te vinden zijn in Europa. De Sony RX10 III, met zijn verlengde 600 mm supertelezoomlens en stille sluiter, garandeert dat deze dieren niet gestoord worden terwijl er foto’s worden gemaakt.”

Catherine Savidge, General Manager van de European Outdoor Conservation Association, zegt: “Door de foto’s te maken, kunnen we van deze wonderbaarlijke dieren, in hun natuurlijke habitat, beelden delen met mensen die deze dieren misschien nooit te zien krijgen. In tien jaar tijd heeft de EOCA meer dan € 2 miljoen ingezameld via de outdoor industrie. Dit bedrag werd integraal gespendeerd aan projecten voor de bescherming van bedreigde soorten en omgevingen in 41 verschillende landen. Door samen te werken met Sony kan dit cruciale beschermingswerk bekend worden gemaakt bij het grote publiek.”

Javier Alonso Huerta, een wildfotograaf uit Spanje, fotografeerde de kleine trapgans in Spanje.
Lassi Rautiainen, een natuurfotograaf uit Finland, fotografeerde de wolverine in Finland
Markus Stähli, een natuurfotograaf uit Zwitserland, fotografeerde de bizon in Frankrijk.
Gustav Kiburg, een fotograaf uit Nederland, fotografeerde de ijsvogel in Denemarken.
Sam Hobson, Wildlife Fotograaf van het Jaar 2014/2016, fotografeerde de Atlantische papegaai in Skomer Island, Wales, en de wolverine, de eider de tafeleend.

Over de European Outdoor Conservation Association

De European Outdoor Conservation Association is een initiatief van de Europese outdoor industrie met het doel natuurgebieden, waarvoor de vereniging een grote passie heeft, te beschermen.

De European Outdoor Conservation Association wil geld inzamelen om te schenken aan groepen die zich inzetten voor het behoud van de natuur. De vereniging wordt gefinancierd door lidmaatschapsgelden en andere geldinzamelingsacties binnen de outdoor industrie. De lidmaatschapsgelden gaan integraal naar de ondersteuning van projecten. Iedereen die kan bewijzen actief te zijn in de Europese outdoor industrie, kan lid worden.

Over de IUCN Rode Lijst

De EOCA werkt samen met de IUCN, de organisatie die de Rode Lijst opstelt. De IUCN Rode Lijst van Bedreigde Soorten verstrekt taxonomische informatie en informatie over de status en verspreiding van planten, schimmels en dieren die wereldwijd geëvalueerd werden op basis van de Categorieën en Criteria van de IUCN Rode Lijst. Het systeem heeft tot doel het relatieve risico op uitsterving te bepalen, en de hoofddoelstelling van de IUCN Rode Lijst bestaat erin de planten en dieren met een groter risico op wereldwijde uitsterving.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Bestanden in de bijlage

PDF-document Word-document