Volg Sony Nederland

Bekendmaking winnaars Sony World Photography Awards 2020

Persbericht   •   jun 09, 2020 10:09 CEST

Categorieën professioneel, open, student en jeugd bekend gemaakt en virtuele expositie geopend

De World Photography Organization kondigt de winnaars van de Sony World Photography Awards 2020 aan. De titel Photographer of the Year en de bijbehorende prijs van $ 25.000 wordt toegekend aan Pablo Albarenga (Uruguay) voor zijn serie Seeds of Resistance. Ook zijn de tien categoriewinnaars van de Professional-competitie naast de 2e en 3e plaats, net zoals de winnaars van de Open-, Studenten- en Jeugdcompetities, bekendgemaakt.

Seeds of Resistance bestaat uit foto's van landschappen en gebieden die door mijnbouw en landbouwbedrijven in gevaar zijn. Deze worden gecombineerd met portretten van de activisten die vechten om ze te behouden. In 2017 werden minstens 207 leiders en milieuactivisten gedood terwijl ze hun gemeenschappen beschermden tegen projecten die hun grondgebied bedreigden. Volgens een rapport van Global Witness uit 2018 vonden de meeste van deze gevallen plaats in Brazilië met 57 moordaanslagen, waarvan 80% tegen mensen die de Amazone verdedigden.

De serie van Alberngo onderzoekt de band tussen de verdedigers en hun land - een heilig gebied waar honderden generaties van hun voorouders rusten. Door luchtbeelden te gebruiken, worden de hoofdpersonen in de verhalen van bovenaf gezien, alsof ze hun leven voor hun territorium afleggen.

Mike Trow, voorzitter van de Professional-wedstrijd, merkte op: "De winnaar van dit jaar komt uit de categorie Creative. Deze bestaat uit een briljante reeks afbeeldingen die een krachtig visueel verslag biedt van hoe ontbossing hand in hand gaat met de vernietiging van gemeenschappen en volkeren. De keuring van dit jaar was uitdagend - er waren een aantal buitengewone verhalen en beeldensets die de algemene titel hadden kunnen winnen, maar Seeds of Resistance viel echt op. Pablo komt uit Uruguay en dit project is heel persoonlijk voor hem als fotograaf. De inspanning die nodig is om deze serie te bedenken, te produceren en te filmen, is in alle opzichten lovenswaardig. ”

In reactie op zijn overwinning zei Alberngo: “Met deze belangrijke prijs zie ik twee overwinningen. Ten eerste de mogelijkheid om de verhalen van de traditionele gemeenschappen van de Amazone te vertellen door de mensen te laten zien die nog steeds vechten, niet alleen voor hun toekomst, maar voor die van iedereen. We moeten verder kijken dan de bomen, het zuurstof en de 'onontdekte' soorten van het regenwoud.

Ten tweede dat de prijs voor fotograaf van het jaar is geland in Latijns-Amerika, een continent dat historisch door de ogen van buitenlanders wordt verteld. Ik hoop dat veel meer fotografen uit onze regio zullen blijven bijdragen met onze stemmen, en zo de geweldige gemeenschap van Latijns-Amerikaanse vertellers te versterken.”

PROFESSIONELE CATEGORIE WINNAARS

Winnende fotografen in de professionele competitie zijn geselecteerd door een panel van deskundige juryleden voor het indienen van een uitstekend oeuvre van vijf tot tien afbeeldingen, variërend van persoonlijke onderwerpen en observaties tot hoofdnieuws en weinig bekende maar kritische kwesties. De winnaars van dit jaar zijn:

ARCHITECTUUR

WINNAAR: Sandra Herber (Canada) voor haar serie Ice Fishing Huts, Lake Winnipeg

Finalisten: 2e plaats Jonathan Walland (VK); 3e plaats José De Rocco (Argentinië)

CREATIEF

WINNAAR: Pablo Albarenga (Uruguay) voor zijn serie Seeds of Resistance

Finalisten: 2e plaats Dione Roach (Italië); 3e plaats Luke Watson (VK)

ONTDEKKING

WINNAAR: Maria Kokunova (Russische Federatie) voor haar serie The Cave

Finalisten: 2e plaats Hashem Shakeri (Islamitische Republiek Iran); 3e plaats Hugh Kinsella Cunningham (VK)

DOCUMENTAIRE

WINNAAR: Chung Ming Ko (Hong Kong SAR) voor zijn serie Wounds of Hong Kong

Finalisten: 2e plaats Didier Bizet (Frankrijk); 3e plaats Youqiong Zhang (China)

MILIEU

WINNAAR: Robin Hinsch (Duitsland) voor zijn serie Wahala

Finalisten: 2e plaats Álvaro Laiz (Spanje); 3e plaats Luca Locatelli (Italië)

LANDSCHAP

WINNAAR: Ronny Behnert (Duitsland) voor zijn serie Torii

Finalisten: 2e plaats Florian Ruiz (Frankrijk); 3e plaats Chang Kyun Kim (Zuid-Korea)

NATUURLIJKE WERELD & DIEREN IN HET WILD:

WINNAAR: Brent Stirton (Zuid-Afrika) voor zijn serie Pangolins in Crisis

Finalisten: 2e plaats Masahiro Hiroike (Japan); 3e plaats Adalbert Mojrzisch (Duitsland)

PORTRET

WINNAAR: Cesar Dezfuli (Spanje) voor zijn serie Passengers

Finalisten: 2e plaats Denis Rouvre (Frankrijk); 3e plaats Sasha Maslov (Oekraïne)

SPORT

WINNAAR: Ángel López Soto (Spanje) voor zijn serie Senegalese Wrestlers

Finalisten: 2e plaats Lucas Barioulet (Frankrijk); 3e plaats Andrea Staccioli (Italië)

STILLEVEN

WINNAAR: Alessandro Gandolfi (Italië) voor zijn serie Immortality, Inc.

Finalisten: 2e plaats Elena Helfrecht (Duitsland); 3e plaats Fangbin Chen (China)

Bezoek onze galerijen met online winnaars voor meer informatie over de winnende en finalistische projecten van dit jaar.

OPEN FOTOGRAAF VAN HET JAAR

De Open competitie geeft aandacht aan de kracht van losse beelden. Winnende afbeeldingen worden geselecteerd vanwege hun vermogen om een opmerkelijk visueel verhaal te communiceren in combinatie met technische uitmuntendheid. Uit tien winnaars in de open categorie is Tom Oldham (VK) uitgeroepen tot Open Photographer of the Year 2020 en ontvangt de prijs van $ 5.000 voor Black Francis.

De foto is een zwart-wit portret van Pixies-frontman Charles Thompson (ook bekend als Black Francis), oorspronkelijk gemaakt voor MOJO Magazine. Oldham vroeg hem om zijn frustratie met fotoshoots te erkennen. Francis uitte een perfect gebaar van ergernis door zijn handen in zijn gezicht te graven. Het resultaat was een expressieve foto die als hoofdbeeld voor het artikel liep.

Over zijn overwinning zei Oldham: ‘Het is een ongelooflijk compliment om hiervoor gekozen te worden, aangezien ik het nog steeds niet kan geloven dat ik op de shortlist naast zoveel talent van wereldklasse sta. Ik had nooit gedroomd dat ik ergens in de Open competitie kon komen, omdat de standaard zo hoog is en het veel tijd kost om deze prijs te realiseren. Ik dank Mojo Magazine voor de opdracht, mijn briljante team en natuurlijk Charles voor het aanbieden van zo'n moment. Ik ben verwonderd en blij. '

STUDENTFOTOGRAAF VAN HET JAAR

De Griekse student Ioanna Sakellaraki werd gekozen als Student Photographer of the Year 2020 voor haar serie Aeiforia. Deze werd gemaakt naar aanleiding van de korte opdracht Sustainability Now, waarin studenten werd gevraagd een oeuvre te maken dat verband houdt met ecologische duurzaamheid. In haar serie presenteert Sakellaraki nachtelijke foto's van zonnepanelen, windturbines en batterijparken die worden gebruikt op het kleine eiland Tilos in Griekenland. Dit is het eerste eiland in de Middellandse Zee dat bijna volledig op hernieuwbare energie draait.

Sakellaraki vertegenwoordigt het Royal College of Art in het VK en heeft voor haar instelling € 30.000 aan Sony-fotoapparatuur gewonnen. In een reactie op haar overwinning zei ze: “Ik ben vereerd dat ik de titel van Student Photographer of the Year heb gekregen. Met mijn serie Aeiforia kon ik een positief verhaal delen over het thema duurzaamheid door het landschap vast te leggen als doorgang naar de nachtelijke ambiance van het Griekse eiland Tilos. Ik hoop dat deze eervolle erkenning mij de kans zal geven om aan veel meer van dit soort opdrachten te werken. Ik ben namens The Royal College of Art ook dankbaar voor het ontvangen van de uitstekende apparatuur die Sony genereus biedt, omdat het andere studenten zal helpen om er nieuwe projecten mee te realiseren.

JEUGDFOTOGRAAF VAN HET JAAR

Geselecteerd uit zeven categoriewinnaars, heeft Hsien-Pang Hsieh (Taiwan, 19 jaar) de titel Youth Photographer of the Year 2020 gewonnen met zijn foto Hurry, met een straatartiest die lijkt haast te hebben maar in feite stilstaat. Geïnspireerd door zijn ervaring als nieuw aangekomen student in Duitsland, gebruikt Hsien-Pang de afbeelding om commentaar te geven op het intensieve tempo van het leven en moedigt hij anderen aan om van tijd tot tijd wat rustiger aan te doen.

UITSTEKENDE BIJDRAGE AAN FOTOGRAFIE

De Outstanding Contribution to Photography van dit jaar is toegekend aan drukker en uitgever Gerhard Steidl. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Awards dat de Outstanding Contribution to Photography aan iemand anders dan een fotograaf is gepresenteerd. De uitgeverij van Steidl, opgericht in 1968, lanceerde in 1996 een eigen fotoboekprogramma. De uitgeverij groeide binnen enkele jaren uit tot wat het nu is; de grootste lijst voor hedendaagse fotografie wereldwijd. Zijn opmerkelijke catalogus met fotoboeken bevat beroemde beoefenaars, waaronder Joel Sternfeld, Nan Goldin, Bruce Davidson, Robert Frank, Berenice Abbott, Robert Adams, Henri Cartier-Bresson, Karl Lagerfeld en Juergen Teller. Zijn publicaties omvatten de hele geschiedenis van fotografie, van vroege meesters tot de meest vooraanstaande fotografen van vandaag, en vertegenwoordigen het diverse spectrum van fotografische expressie - van kunst en mode tot documentaire en straatfotografie.

Winnende fotografen worden geprezen op de online kanalen en platforms van de World Photography Organisation met speciale inhoud, waaronder video's, presentaties en live Q & A's. Een digitale showcase van de winnende en finalistische projecten en afbeeldingen van dit jaar is beschikbaar via de On Screen-pagina.

Als reactie op recente evenementen heeft de World Photography Organization ook de Stay Connected-pagina gelanceerd. De pagina heeft een gevarieerd programma van online initiatieven, activiteiten en bronnen die tot doel hebben het publiek en de fotografen van de Awards van dit jaar te erkennen.

Scott Grey, oprichter en CEO van de World Photography Organization, zei over de prijzen van dit jaar: "De Sony World Photography Awards zijn in het leven geroepen om fotografen de erkenning te geven die ze verdienen met de tentoonstelling en bieden een belangrijk platform om hun werk met een nieuw publiek te delen. Vanwege de huidige beperkingen van de wereldwijde pandemie konden we de tentoonstelling van dit jaar niet houden, maar we zijn nog steeds toegewijd aan het promoten van winnende afbeeldingen en projecten en ervoor te zorgen dat de Awards bekendheid en waardering geven voor het werk van de fotografen. We hebben enorm veel geluk dat we met Sony aan deze activering kunnen werken. Sony deelt onze toewijding aan dit medium en aan de individuele fotografen en samen zullen we hun werk blijven vieren en het profiel van fotografie als kunst verhogen. "

Alle winnende en genomineerde afbeeldingen kunnen worden gedownload voor publicatie op www.worldphoto.org/press

PROFESSIONELE COMPETITIE 2020 WINNAARS EN SHORTLIST

ARCHITECTUUR: Categorie Winnaar: Sandra Herber, Canada

Tweede plaats: Jonathan Walland, Verenigd Koninkrijk

Derde plaats: José De Rocco, Argentinie

Shortlist:

Swen Bernitz, Duitsland

Liang Chen, China Hoofdland

Jeoffrey Guillemard, Frankrijk

Marcin Płonka, Polen

Fyodor Savintsev, Russische Federatie

Laurin Schmid, Duitsland

Alexander Tatarenko, Russische Federatie

CREATIEF: Overall Winner: Pablo Albarenga, Uruguay

Tweede plaats:Dione Roach, Italie

Derde plaats: Luke Watson, Verenigd Koninkrijk

Shortlist:

Michel Le Belhomme, Frankrijk

Nicoletta Cerasomma, Italie

Joseph Ford, Verenigd Koninkrijk

Ritsuko Matsushita, Japan

Serge Varaxin, Russische Federatie

Reuben Wu, Verenigd Koninkrijk

ONTDEKKING: Categorie Winnaar: Maria Kokunova, Russische Federatie

Tweede plaats:Hashem Shakeri, Iran

Derde plaats: Hugh Kinsella Cunningham, Verenigd Koninkrijk

Shortlist:

Diogo Baptista, Portugal

Emmanuelle Firman, Frankrijk

Adrian Francis, Verenigde Staten

Massimo Gurrieri, Italie

Thomas Hänisch, Duitsland

Edward Kaprov, Israel

Murat Yazar, Turkije

DOCUMENTAIRE: Categorie Winnaar: Chung Ming Ko, Hong Kong

Tweede plaats: Didier Bizet, Frankrijk

Derde plaats: Youqiong Zhang, China Hoofdland

Shortlist:

Nicholas Moir, Australie

Patrick Wack, Frankrijk

Eddy van Wessel, Nederland

Ian Willms, Canada

MILIEU: Categorie Winnaar: Robin Hinsch, Duitsland

Tweede plaats: Álvaro Laiz, Spanje

Derde plaats: Luca Locatelli, Italie

Shortlist:

Jenny Evans, Australie

Marco Garofalo, Italie

Eddo Hartmann, Nederland

Maximilian Mann, Duitsland

Pierpaolo Mittica, Italie

Carolina Rapezzi, Italie

Kristof Vrancken, Belgie

LANDSCHAP: Categorie Winnaar: Ronny Behnert, Duitsland

Tweede plaats: Florian Ruiz, Frankrijk

Derde plaats: Chang Kyun Kim, Zuid Korea

Shortlist:

Mauro Battistelli, Italie

Jeroen van Dam, Nederland

Andrius Grigalaitis, Lithuania

Sybren Vanoverberghe, Belgie

Peixia Xie, China Hoofdland

NATUURLIJKE WERELD & DIEREN IN HET WILD: Categorie Winnaar:

Brent Stirton, Zuid Afrika

Tweede plaats: Masahiro Hiroike, Japan

Derde plaats: Adalbert Mojrzisch, Duitsland

Shortlist:

Pierre Anquet, Frankrijk

Songda Cai, China Hoofdland

Marko Dimitrijevic, Zwitserland

Tobias Friedrich, Duitsland

Joan de la Malla, Spanje

Yevhen Samuchenko, Oekraine

PORTRET: Categorie Winnaar:

Cesar Dezfuli, Spanje

Tweede plaats: Denis Rouvre, Frankrijk

Derde plaats: Sasha Maslov, Oekraine

Shortlist:

Richard Ansett, Verenigd Koninkrijk

Raul Ariano, Italie

Jon Enoch, Verenigd Koninkrijk

Adam Ferguson, Australie

Adrián Markis, Argentinie

Magdalena Stengel, Duitsland

Tomáš Vrana, Tsjechische Republiek

SPORT: Categorie Winnaar:

Ángel López Soto, Spanje

Tweede plaats: Lucas Barioulet, Frankrijk

Derde plaats: Andrea Staccioli, Italie

Shortlist:

Giuliano Berti, Italie

Anton Dotsenko, Verenigde Staten

Frédéric Duhayer, Frankrijk

Mikhail Kapychka, Belarus

Sarah Sasani, Iran

Federico Tardito, Italie

STILLEVEN: Categorie Winnaar:

Alessandro Gandolfi, Italie

Tweede plaats: Elena Helfrecht, Duitsland

Derde plaats: Fangbin Chen, China Hoofdland

Shortlist:

Sabina Candusso, Italie

Emilia Cocking, Verenigd Koninkrijk

Sandrine Dippa, Frankrijk

Paul Fuentes, Mexico

Molly Percy, Verenigd Koninkrijk

Yelena Strokin, Russische Federatie

Cecilia Manzanares Vargas, Mexico

OPEN COMPETITIE 2020 WINNAARS EN SHORTLIST

ARCHITECTUUR:

Categorie Winnaar:

Rosaria Sabrina Pantano, Italie

Shortlist:

Justin Chui, Hong Kong

Massimo Crivellari, Italie

Paul Crudgington, Verenigd Koninkrijk

Marcin Giba, Polen

Iraklis Kougemitros, Griekenland

Alexandre B. Lampron, Canada

Peter Li, Verenigd Koninkrijk

Wen Lu, China Hoofdland

Liliana Ochoa, Colombie

Peter Plorin, Duitsland

Eleni Rimantonaki, Griekenland

Franco Tessarolo, Zwitserland

Eng Tong Tan, Maleisie

Stephen Tomlinson, Verenigd Koninkrijk

CREATIEF: Categorie Winnaar: Suxing Zhang, China Hoofdland

Shortlist:

Lucia Benavento, Argentinie

Cristina Coral, Italie

Henry Oude Egberink, Nederland

Julian Fabiolato , Verenigde Staten

Katie Farr, Verenigd Koninkrijk

Erica de Haas, Nederland

Martina Holmberg, Zweden

Marek Juras, Tsjechische Republiek

Stanislav Stankovskiy, Russian

David Swindler, Verenigde Staten

John White, Verenigd Koninkrijk

MOTIE:

Category Winner

Alec Connah, Verenigd Koninkrijk

Shortlist:

Jessica Chappe, Verenigde Staten

Roberto Corinaldesi, Italie

Marc Le Cornu, Verenigd Koninkrijk

Lloyd Lane, Verenigd Koninkrijk

Peter Svoboda, Slowakije

Jonathan Taylor, Verenigde Staten

Muriel Vekemans, Belgie

Emma Williams, Verenigd Koninkrijk

Lior Yaakobi, Israel

STILLEVEN:

Categorie Winnaar:

Jorge Reynal, Argentinie

Shortlist:

Javier De Benito, Spanje

Simone Bramante, Italie

Antonio Coelho, Portugal

Kunkun Liu, China Hoofdland

Ian Knaggs, Verenigd Koninkrijk

Igor Kryukov , Russische Federatie

Arnaud Montagard, Frankrijk

Chris Patterson, Verenigd Koninkrijk

Kihyoung You, Republiek van Korea

CULTUUR: Categorie Winnaar: Antoine Veling, Australie

Shortlist:

Ignacio Alvarez Barutell, Spanje

Diana Buzoianu, Romania

Kinyas Bostanci, Turkije

Sergio Carrasco, Mexico

Satheesh Chandran, India

Gil Kreslavsky, Israel

Ted Lau, Verenigd Koninkrijk

Mahesh Lonkar, India

Antonino Maurizio Clemenza, Italie

NATUURLIJKE WERELD & DIEREN IN HET WILD::

Categorie Winnaar:

Guofei Li, China Hoofdland

Shortlist:

Filippo Borghi, Italie

Rachel Brooks, Verenigd Koninkrijk

Marleen Van Eijk, Nederland

Michael Faint, Verenigd Koninkrijk

Anastasia Kaminskaya, Russische Federatie

David Keep, Verenigd Koninkrijk

Alex Kydd, Australie

Shivansh Mathur, India

Caroline Paux, Frankrijk

Adam Stevenson, Australie

Domenico Tripodi, Italie

Will Venter, South Africa

Marcus Westberg, Zweden

Julia Wimmerlin, Oekraine

STRAATFOTOGRAFIE:

Categorie Winnaar:

Santiago Mesa, Colombie

Shortlist:

Indranil Aditya, India

Peter Brooks, Verenigd Koninkrijk

Jaime Diaz, Spanje

Daniel Heilig, Hungary

Misha Japaridze, Russische Federatie

Tim Johnston, Verenigd Koninkrijk

Jon Liu, China Hoofdland

Joaquín Luna, Spanje

Bülent Suberk, Turkije

Xun Yuan, China Hoofdland

LANDSCHAP: Categorie Winnaar:

Craig McGowan, Australie

Shortlist:

Or Adar, Israel

Hong Chen, Hong Kong

Marcin Giba, Polen

Kai Hornung, Duitsland

Stanley Lin, Taiwan

Marco Minischetti, Italie

Viktor Einar Vilhelmsson, Ijsland

Hsiang Hui (Sylvester) Wong, Maleisie

PORTRET:

Categorie Winnaar:

Tom Oldham, Verenigd Koninkrijk

Shortlist:

Frederic Aranda, Verenigd Koninkrijk

Will Bolsover, Verenigd Koninkrijk

Laurent Caitucoli, Frankrijk

Gareth Cattermole, Ierland

Lorena Zschaber Guimarães, Brazilie

Katinka Herbert, Verenigd Koninkrijk

Justin Keene, Verenigd Koninkrijk

Ottavio Marino, Italie

Sawamaru Pokiru, Japan

David Ridgway, Verenigd Koninkrijk

Ulana Switucha, Canada

Dmitrii Tulmentev, Russische Federatie

Greg Turner, Verenigd Koninkrijk

Tales Yuan, China Hoofdland


REIZEN: Categorie Winnaar: Adrian Guerin, Australie

Shortlist:

Kendall Greene, Verenigde Staten

Trung Pham Huy, Vietnam

Chen Jun, China Hoofdland

Kaitlyn Kamperschroer, Verenigde Staten

Veliko Karachiviev, Bulgarije

Hu Qing, China Hoofdland

Michael Paramonti, Duitsland

José María Pérez, Argentinie

Jonathan Rogers, Verenigd Koninkrijk

James Rushforth, Verenigd Koninkrijk

Tran Tuan, Vietnam

Manfred Voss, Duitsland

Milosz Wilczynski, Polen

Manfred Voss, Duitsland

Milosz Wilczynski, Polen

JEUGD COMPETITIE 2020

STUDENT COMPETITIE 2020

Winnaar: Hsien-Pang Hsieh, Taiwan Regio

Shortlist:

Jason Chen, Verenigde Staten

Dita Suci Putri Rahmawati, Indonesie

Bruce Bai, China Hoofdland

Ram Kaushalyan, India

Kolton Almany, Verenigde Staten

Liam Moynihan, Verenigde Staten

Winnaar: Ioanna Sakellaraki, Griekenland (Royal College of Art United Kingdom)

Shortlist:

Reyad Abedin, Bangladesh (Counter Foto – A Center for Visual Art)

Robin Ansart, Frankrijk (Ecole Nationale Supérieure Louis-Lumière)

Micaela Del Sol Angulo, Peru (Centro de la Imagen)

Fangbin Chen, China Hoofdland (Qilu University of Technology)

Amy Davis, Zuid Afrika (CityVarsity Cape Town)

Tobia Faverio, Italie (NABA Nuova Accademia di Belle Arti)

Arantza Sánchez Reyes, Mexico (LCI Monterrey)

Chip Skingley, Verenigd Koninkrijk (University of the West of England)

Ashley Tofa, New Zealand (The University of the United Kingdom)

OVER SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Geproduceerd door de world photography organization, de internationaal geprezen sony world photography awards is een van de belangrijkste armaturen op de wereldwijde fotografische kalender. Nu, in zijn 13e jaar, zijn de gratis deel te nemen awards een wereldwijde stem voor fotografie en bieden ze een vitaal inzicht in hedendaagse fotografie van vandaag. Voor zowel gevestigde als opkomende kunstenaars bieden de awards mogelijkheden van wereldklasse om hun werk te laten zien. De awards erkennen bovendien 's werelds meest invloedrijke kunstenaars die in het medium werken via de outstanding contribution to photography awards; eerdere ontvangers zijn martin parr, william eggleston en nadav kander. De awards tonen het werk van winnende en op de shortlist geplaatste fotografen tijdens een prestigieuze jaarlijkse tentoonstelling in somerset house, londen. Ga voor meer informatie naar worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

JURY 2020:

Professionele competitie: Claudi Carreras Guillén, onafhankelijk curator, redacteur en cultureel manager; Touria El Glaoui, oprichter van 1-54 Contemporary African Art Fair; Katie Hollander, directeur Annenberg Space for Photography; Gwen Lee, directeur van het Singapore International Photography Festival; Brent Lewis, foto-editor, The New York Times / medeoprichter, Diversify Photo; en voorzitter en tentoonstellingscurator Mike Trow, foto-editor en consultant.

Open & Youth-wedstrijden: Gisela Kayser, algemeen directeur en artistiek directeur, Freundeskreis Willy-Brandt-Haus e.V., Berlijn

Studentencompetitie: Tim Clark, curator, schrijver en hoofdredacteur 1000 Words.

PABLO ALBARENGA

Pablo Albarenga is documentair fotograaf en visueel verteller en onderzoekt mensenrechtenkwesties in Latijns-Amerika. Als fotograaf heeft Pablo zijn werk gewijd aan het onderzoeken, bestuderen en fotograferen van het kolonisatieproces dat nog steeds de traditionele bevolking in Latijns-Amerika treft. Deze gemeenschappen worden bedreigd door enorme ontwikkelingsprojecten die erop gericht zijn de natuurlijke hulpbronnen die op hun grondgebied beschikbaar zijn, zoals mineralen, bossen en extensieve landbouw, te exploiteren. Albarenga is ook een National Geographic Explorer, een begunstigde van het Pulitzer Center. www, pabloalbarenga.com

TOM OLDHAM

Tom Oldham is een in Londen gevestigde portretfotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van het sport en muziek voor redactionele en commerciële klanten over de hele wereld. Hij heeft verschillende van zijn persoonlijke projecten tentoongesteld, waaronder zijn werk uit de Palm Tree pub in Oost-Londen, getiteld The Last of The Crooners, dat in 2018 de Sony World Photography Award voor portretten in de categorie Professional won. www.tomoldham.com

IOANNA SAKELLARAKI

Ioanna Sakellaraki (1989) is afgestudeerd in journalistiek, fotografie en cultuur. Ze werd onlangs bekroond met The Royal Photographic Society Postgraduate Bursary Award en genomineerd voor de Inge Morath Award door Magnum Foundation, de Prix HSBC, de Prix Voies Off en de Prix Levallois. Na het behalen van een MA in European Urban and Cultural Studies, voltooit Ioanna momenteel een MA in Photography aan het Royal College of Art in Londen. Recente shows zijn onder meer: International Photography Exhibition, Royal Photographic Society, Bristol (2020), Festival Circulations, 104, Paris (2020), Les Recontres de la Photographie, Palais El Badi, Marrakech (2019), The Truth in Disguise, GESTE Paris ( 2019), La nouvelle génération documente, Galerie Le Réverbère, Lyon (2019), The Photography Prize, Argentea Gallery, Birmingham (2019), Photo Israel, Azrieli Sarona, Tel Aviv (2019), Athens Photo Festival, Benaki Museum, Athene ( 2018), Kolga Tbilisi Photo, Artarea Gallery, Tbilisi (2018). www.ioannasakellaraki.com

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net