Volg Sony Nederland

Bekendmaking beste Nederlandse foto Sony World Photography Awards 2018

Persbericht   •   mar 20, 2018 10:00 CET

  • Fotograaf Mirella Lukens winnares van de Nederlandse National Award
  • Vandaag de bekendmaking van de volledige winnaarslijst in de categorieën National Award en Open
  • Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org

De jury van de 2018 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto “Nisha in a cornfield” van Mirella Lukens uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De 11e editie van de Awards heeft een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen over de hele wereld ontvangen. Het internationale aanbod van de inzendingen toont enkele van ’s werelds beste beelden van het afgelopen jaar. Het programma eert de beste foto die door een lokale fotograaf in elk van de 66 landen is genomen.

Mirella Lukens, een Engels docente met een passie voor fotografie en gevestigd in Gasselternijveen, heeft gewonnen met haar foto ‘Nisha in a cornfield’. Het werk werd door een panel van juryleden geselecteerd als de beste Nederlandse foto van de 2018 Awards.

Als winnaar van de National Award ontvangt Mirella Lukens de nieuwste digitale imaging-apparatuur van Sony. Daarnaast is ze uitgenodigd voor de Sony World Photography Awards-ceremonie op 19 april in Londen. Tevens zal haar foto van 20 april tot 6 mei worden getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling. Ook wordt deze gepubliceerd in het boek van de 2018 Awards.

Lukens over haar foto: "Op de foto zie je Nisha, een 15-jarig Hindoestaans meisje, gekleed en gestyled volgens de moderne Indiase cultuur. Ze draagt een hoofdornament en traditionele 'mehendi' (rode henna) op haar handen. Het was die ochtend bewolkt, maar de zon had genoeg kracht om een silhouet op het witte doek te creëren".

De fotografe vervolgt: "Het is een grote eer dat mijn foto, uit zoveel andere goede foto’s, als winnende is verkozen. Dat betekent heel veel voor mij!".

Dankzij haar man, die werkt als bruids- en modelfotograaf, heeft Mirella Lukens een passie voor fotografie ontwikkeld. Mirella’s favoriete fotografiestijlen zijn mode, portretfotografie en straatfotografie. Haar winnende foto wordt geprezen in de categorie Open Culture van de 2018 Awards.

Vandaag worden de winnaars van alle 63 National Awards en de 10 Open categorieën van de Awards bekendgemaakt. De winnaars van de Algemene en Professionele categorie van de Awards worden op 19 april bekendgemaakt. Ga voor meer informatie naar www.worldphoto.org

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net