Volg Sony Nederland

Bekendmaking beste Belgische foto Sony World Photography Awards 2019

Persbericht   •   mar 05, 2019 11:24 CET


  • Jasper Lefevre winnaar van de Belgium National Award
  • Tevens bekendmaking winnaars van de tien Open-categorieën
  • De shortlist van de professionals wordt op 26 maart aangekondigd: De grote winnaars zullen worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Londen op 17 april
  • Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org

De jury van de 2019 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto “Canoe in het donker” van Jasper Lefevre uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen.

Lefevre schoot zijn winnende werk in het midden van de nacht toen het regende, in Walchenklamm, Duitsland. Over zijn werk zei hij het volgende:  "We hebben Thomas ontmoet de avond voor ik deze foto maakte. Ik was een timelapse aan het maken toen we opeens een raar licht opmerkten op het meer. Het was Thomas met zijn canoe en zijn zelf gemaakte lampen er onder. De dag erna, stond hij toevallig naast ons geparkeerd. We vroegen hem of hij het zag zitten om hem met zijn canoe nog eens te fotograferen. We reden naar een meer afgelegen locatie, namen elk licht dat we bij ons hadden mee om het bos rond de kloof op te lichten. Het regende, was donker en koud. We experimenteerden met verschillende lichtopstellingen met dit als resultaat. "

Als winnaar van de Belgium National Award ontvangt Jasper de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. De winnende foto wordt getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in Londen van 18 april - 6 mei en gepubliceerd in het boek '2019 Awards'.

De World Photography Organisation onthulde tevens de winnaars van de Open-wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2019:

● Architectuur: Philippe Sarfati, Frankrijk met Heatwave

● Cultuur (ondersteund door Culture Trip): Pan Jianhua, China met Shadow Puppetry

● Creatief: Martin Stranka, Tsjechië met Dreamers and Warriors

● Motion: Christy Lee Rogers, Verenigde Staten met Harmony

● Landschap: Hal Gage, Verenigde Staten met Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon

● Natuur en Wildlife: Tracey Lund, Groot-Brittannië met Underwater Gannets

● Portretfotografie: Richard Ansett, Groot-Brittannië met Grayson Perry - Birth

● Stilleven: Rachel Yee Laam Lai, SAR Hongkong met Peony and Leaves

● Straatfotografie: Carole Pariat, Frankrijk met Open-Air Toilet

● Reizen (ondersteund door Eurostar): Nicolas Boyer, Frankrijk met Woman Wearing a

Geproduceerd door de World Photography Organization zijn de Sony World Photography Awards een van de belangrijkste wedstrijden op de wereldwijde fotografiekalender. De Awards worden voor het 12e jaar in partnerschap met hoofdsponsor Sony georganiseerd en bestaan uit vier competities: Professional, (voor een reeks/meerdere werken) Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor 12 -19-jarigen). De shortlist van de professionele competitie wordt 26 maart bekend gemaakt.

Alle op de shortlist geplaatste en winnende foto’s worden als onderdeel van de Sony World Photography Awards tentoongesteld in Londen van 18 april tot 6 mei 2019. Vervolgens zal de tentoonstelling over de hele wereld een tour maken.

De winnaars van de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens een ceremonie in Londen op 17 april. Alle winnaars ontvangen tevens de nieuwste digitale camera van Sony en worden opgenomen in het boek van 2019 Awards.

Belangrijke data 2019

5 maart: bekendmaking Outstanding Contribution to Photography

5 maart: Professional en Student competitie shortlist aankondiging

17 april - Photographer of the Year, Overall Open, Student, Youth winners en Professional winnaar bekendgemaakt

18 april - 6 mei 2019 - 2019 Sony World Photography Awards-tentoonstelling (Somerset House, Londen)

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net