Volg Sony Nederland

Arend maakt beelden van de Dom in Keulen met Sony Action Cam

Persbericht   •   mei 07, 2015 17:29 CEST

De ‘Freedom Arend’ vloog gisteren met een Sony HDR-AZ1VR Action Cam naar de Dom in het centrum van de Duitse stad Keulen. De Arend maakte met de Sony Action Cam nog nooit eerder vertoonde beelden van rivier de Rijn en de gotische kathedraal van Keulen. Eerder vloog de Arend al vanaf de Eiffeltoren in Parijs en de Tower Bridge in Londen. Ook vestigde de arend in maart een wereldrecord door van de Burj Khalifa in Dubai te vliegen, het hoogste gebouw ter wereld.

De video’s werden geproduceerd in samenwerking met de non-profit organisatie Freedom Conversation. Deze organisatie heeft als doel de zeearend terug te brengen naar zijn natuurlijke habitat in de Franse en Zwitserse Alpen. Met de Sony Action Cam zijn de vluchten van de zeearend nauwkeurig vast te leggen en aan de hand van de beelden wordt het gedrag bestudeerd. De beelden dragen zo bij aan de re-integratie van de dieren.

Sony Action CamDe Action Cams van Sony zijn de kleinste actiecamera’s ter wereld en zijn voorzien van doeltreffende beeldstabilisatie, een hoogwaardige Exmor R-CMOS-sensor en een kwaliteitsobjectief van Zeiss. Dankzij deze innovaties is Sony in staat de vluchten - zoals die van de ‘Freedom Arend’ - op grote hoogte en vanuit vogelperspectief vast te leggen.

Lees hier het volledige, Engelstalige bericht en download high-res beeldmateriaal.

Sony Action Cam Eagle Flight op Social Media
#SonyActionCam