Volg Sony Nederland

Al ruim 70 Sony ambassadeurs op het podium van α-Universe

Persbericht   •   dec 19, 2018 13:45 CET

Sony Imaging introduceerde onlangs het α-Universe platform in de Benelux. Deze interactieve website biedt een platform voor de verhalen en het werk van Sony α-ambassadeurs.

Op α-Universe staan onder meer uitgebreide profielen, foto’s en videocontent. Tevens biedt het platform tutorials, een lokale evenementenkalender en is het laatste Sony nieuws te raadplegen. Sony α-Universe wordt voortdurend aangevuld met nieuwe content en is beschikbaar in 22 Europese talen.

Het α-Universe platform bestaat uit meer dan 70 Sony ambassadeurs, waarvan vier fotografen hun verhaal nu in beeld vertellen. Bekijk de video’s van Alejandro Ceresuela, Cristiano Ostinelli, Chris Schmid en Russ Ellis hieronder:

"Fotografie biedt altijd een manier om over te brengen wat je wilt laten zien."
Alejandro Ceresuela is een autodidactische fotograaf in Spanje. Van kleins af aan is hij gek op motorsport en nu combineert hij deze passie met zijn liefde voor fotografie. Ceresuela maakt met zijn α9 camera en G Master lenzen adembenemende beelden van MotoGP-rijders over de hele wereld.


"Mijn beste foto is er een die ik nog niet heb gemaakt."
Bekroond trouwfotograaf Cristiano Ostinelli heeft veel schitterende bruiloften over de hele wereld gefotografeerd. Hij fotografeert altijd op een spontane, creatieve en zeer verfijnde manier en neemt ons mee achter de schermen bij een trouwrapportage in Italië. Tevens laat hij zien hoe veelzijdig zijn α7R III is en hoe hij verbluffende details en dynamisch bereik vastlegt. 


"Foto's zijn krachtig. Je kunt met één foto een emotie vastleggen of een gevoel vanbinnen teweegbrengen."
Chris Schmid is Sony-ambassadeur en wordt vertegenwoordigd door National Geographic Creative. Zijn doel is om bewustzijn te creëren en op deze manier natuurschoonheden op onze planeet vast te leggen. Hij vertelt onder andere hoe zijn Sony α-camera’s hem de mogelijkheid bieden om foto’s te maken die hij nooit eerder kon maken. 


"Blijf zoeken naar iets bijzonders en vertel een verhaal."
Russ Ellis is gek op fietsen en fotografie. Deze twee passies combineert hij nu in zijn baan als autodidactische sportfotograaf - gespecialiseerd in wielerfotografie.Hij laat naast de actie altijd de menselijke kant van sport vast te leggen. Ellis switchte vorige jaar van zijn gebruikelijke set naar een Sony α9 om de Tour de France vast te leggen. 


Benieuwd naar onze Benelux ambassadeurs? Lees de profielen van vier Nederlandse en twee Belgische fotografen op het α-Universe platform!

"Mijn obsessie: elke keer het perfecte shot maken."
Albert Dros noemt zichzelf een ‘moderne fotograaf’ en maakt foto’s die levendig en kleurrijk zijn met een sprookjesachtige sfeer. Hij is een perfectionist en neemt de tijd om precies de foto te maken die hij in gedachten heeft. Zijn werk was te zien in de tijdschriften Time en National Geographic, en in de Huffington Post.

"Ooit zal ik het perfecte portret vastleggen. Een portret waarop de emotie in al zijn schoonheid is gevangen. Met dit doel voor ogen leg ik de lat elke dag hoger voor mijn foto's."
Brendan de Clercq is een Iers-Franse portretfotograaf die bekend staat om zijn krachtige beelden met een overtuigende ontroerende uitdrukking. Brendan deelt zijn fotografische kennis en vaardigheden graag in masterclasses en workshops om overal ter wereld fotografen te inspireren en zichzelf te ontwikkelen. 

"Waarom zou je doen alsof, als je het kunt maken?"
Frank Doorhof, mode- en celebrityfotograaf gespecialiseerd in onderwijs, heeft over de hele wereld workshops gegeven aan zowel amateurs als professionals. Tevens besteedt hij veel aandacht aan zijn YouTube-kanaal, waarop hij tips geeft en technische video’s plaatst. 

"Fotografie helpt me te communiceren, te onderzoeken en de wereld om me heen beter te begrijpen. Mijn camera zorgt ervoor dat ik altijd weer in een nieuw avontuur duik."
Frederik Buyckx is een Belgische freelancefotograaf en werkt voor nationale en internationale media. Hij houdt zich in zijn vrije tijd bezig met zijn serie 'Jesus, Make-Up and Football'. In 2017 werd hij op de Sony World Photography Awards uitgeroepen tot 'Photographer of the Year'.

"Slecht weer is kleurrijk weer."
De gepassioneerde natuurfotograaf Gustav Kiburg reist graag naar afgelegen bestemmingen om te doen wat hij het liefste doet, namelijk de natuur op zijn mooist fotograferen. Hij is een perfectionist en zorgt ervoor dat de beelden op zijn camera altijd ‘kloppen’. Daarnaastleert Kiburg anderen graag over fotografietechnieken en -apparatuur en spreekt regelmatig bij exposities en evenementen

"Dankzij de stille sluiter, compacte behuizing en geweldige beeldkwaliteit gaat er met mijn Sony Alpha-camera's een volledig nieuwe wereld open."
Justin Jin is geboren in HongKong en momenteel woonachtig in Brussel. Jin legt de steeds veranderende wereld vast door echte verhalen te vertellen in een beeld. Jin heeft verschillende internationale prijzen ontvangen, waaronder het Magnum Emergency Fund, een award van Pictures of the Year International (POYi), een World Press Photo Masterclass en verschillende prijzen in China.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net